mcpiecake.nl

Alles voor je computer

Als je een computer wil kopen, is dat meestal wel duur. Het is dan ook nog vervelender als er iets stuk gaat van je computer waarbij je niet precies weet wat er defect is. Gelukkig zijn er zat plekken waar je losse computer onderdelen kan kopen.

Weet wat je nodig hebt

Als je weet wat er defect is aan je computer, is dat zeer handig. Je weet namelijk meteen wat je dan nodig hebt om het te maken. Daarbij hoef je niet eens zo vakkundig zijn in het repareren van de computer. Vaak krijg je extra hulp aangeboden bij zo’n firma. Dat kost dan volgens mij wel een beetje extra, maar is veel voordeliger dan het kopen van een nieuwe computer en zélfs een tweedehands computer. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe monitor nodig? Hoppa! Kan je zo bestellen bij waar dan ook. Heb je een gedetailleerder onderdeel nodig? Dat kan je dan bijvoorbeeld bestellen bij zaken als Azerty. Veel verschillende topmerken, waaronder computer onderdelen van Corsair kun je hier verkrijgen.

aLS JE NIET WEET WAT JE NODIG HEBT

Als bovenstaande op jou van toepassing is, kan je altijd nog contact opnemen met de klantenservice van de betreffende webshop of firma. Wat ik je persoonlijk zou aanraden is om de fabrikant van jouw defecte product te raadplegen. Die weten precies hoe het product in elkaar steekt. Daarnaast is er meestal wel een online handleiding te vinden op het internet die je als PDF-bestand kan downloaden of doornemen. Kleine tip: Gebruik op een Mac toetscombinatie Command + F en op een Windows-besturingssysteem de toets met het Windows-logo + F. Hierna krijg je een balkje te zien waar je meteen het begrip kunt intikken wat je zoekt.

Voor meer hulp

Kom je er echt niet meer uit en heb je direct hulp nodig van een professional? Dan kan je natuurlijk altijd nog naar de fysieke elektronica-winkels gaan. Zij kunnen als het goed is sneller het probleem ontdekken en oplossen. Daarnaast kun je direct eventuele onderdelen bestellen en hoef je dat niet meer apart thuis te doen. Dit vind ik persoonlijk de beste optie, omdat ik altijd helemaal duizelig wordt van alle hulpmiddelen en methodes op het grote wijde web…

Hergebruik losse onderdelen

Heb je te maken met een oeroude computer en vind je het niet waard om het te repareren of het te laten repareren? Dan laat je je creativiteit er op los. Losse onderdelen of extra onderdelen zijn nooit overbodig. Maak iets innovatiefs. Misschien wel een speciaal apparaat voor gebruik in de keuken? Of als besturingsmiddel van een miniatuur raceauto? Je kan het zo gek niet bedenken.

Exit mobile version