mcpiecake.nl

Overal in de weer met heren schoudertassen

Heren schoudertassen

Er is maar 1 soort tas die ideaal is voor mannen die altijd in de weer zijn zoals ik: heren schoudertassen. Heel lang dachten de meeste mensen dat schoudertassen alleen geschikt waren voor dames. Maar tegenwoordig is dat gelukkig niet meer het geval. Als man ben je net zo stoer en mannelijk met een schoudertas als met een rugzak. Lees daarom deze blog over hoe je als man schoudertassen draagt, wanneer het gebruikelijk werd voor mannen om heren schoudertassen te dragen, en hoe je de beste tas kiest!

De geschiedenis van de heren schoudertassen

Als je 100 jaar terug de tijd in zou gaan en iemand zou vragen of mannen ook schoudertassen kunnen dragen zou je hard uitgelachen worden. De schoudertas zoals wij hem kennen was alleen bedoeld voor vrouwen of voor postbodes. Toch is het ontwerp van de schoudertassen begonnen bij mannen. De eerste vormen van tassen in de geschiedenis waren een soort buideltassen die je schuin over een schouder droeg. Deze werden vooral door mannen gebruikt om geld en kleine goederen in te vervoeren. Op een gegeven moment is de schoudertas uitgegroeid tot een tas voor postbodes of vrouwen. Af en toe is de tas wel eens voor mannen opgedoken in de laatste paar decennia, maar dan alleen als extreem fashion statement.

Het dragen van heren schoudertassen

Inmiddels is die gekkigheid allemaal verleden tijd. Zelf denk ik dat de schoudertas een grootgebruiker werd vanaf de jaren 70 en 80. Toen kwamen er steeds meer zakenmannen in grote steden die snel tussen afspraken heen en weer renden, en daarom een toegankelijke tas nodig hadden waar alle papieren alsnog in pasten. Denk bijvoorbeeld aan een typisch beeld op Wall Street, New York. Overal haastende bankiers en beleggers die hun belangrijke papieren, agenda en telefoon niet op hun rug willen dragen. Dat is namelijk onhandig, zweet en kreukt het pak. Een mooie, stijlvolle schoudertas of aktetas is dan de oplossing. Een aktetas houdt echter onhandig vast.

Hoe kies je de beste tas?

Nu de heren schoudertassen inmiddels volledig geaccepteerd zijn in de maatschappij, ontstaat er een volgend probleem: een enorm groot aanbod aan tassen. Hoe kies je nou de beste? Je hebt natuurlijk de leren tassen, maar die zijn vaak wel zwaar en minder stevig. Aan de andere kant hebben die tassen wel heel veel uitstraling en gaan ze langer mee. Het alternatief is nylon of polyester. Ook kun je gaan voor een combinatie tas waar je laptop in kan en wat losse spullen. Welke tas bij jou past is wel echt persoonlijk. Denk goed na over waar je hem voor gaat gebruiken, en welke stijl bij jou past. Dan kom je vanzelf wel bij de geschikte tas uit!

Exit mobile version