mcpiecake.nl

Uw tuin renoveren

Na de aanleg van uw tuin kan uw sombere achtertuin omtoveren tot een groenere, lommerrijke plek om te ontspannen. Of u nu een buitenkamer wilt maken om te eten of een plek om de kinderen te zien spelen, u hebt een verhard pad en een tuinpad nodig. Zorg ervoor dat u al deze stappen achter elkaar uitvoert, zodat ze niet met elkaar botsen. Wilt u meer leren over hoe uw tuin mooi kan maken? Lees dan deze blog!

Inrichting tuin

Voordat u aan uw herinrichtingsproject begint, moet u eerst de balans van uw tuin opmaken. Let op waar de zon op uw terrein schijnt. Als de grond op kleibasis is, zal deze organische amendementen nodig hebben, terwijl zandgrond dergelijke actie niet nodig heeft. Als u een stevig betonnen pad hebt, kunt u dat opbreken en een steunmuur bouwen. Als u echter van plan bent om een moestuin aan te leggen, is het beter om de bestaande grasmat te verwijderen en een "maaizone" te creëren.

 

Zodra uw nieuwe bestrating en buitenzithoek op hun plaats liggen, wilt u zich richten op de indeling. Dit omvat het plaatsen van de nieuwe patio tafel en stoelen. Als je niet het budget hebt voor een complete patio set, kun je er zelf een maken. Het toevoegen van een schommelstoel is een geweldige manier om een ontspannen sfeer toe te voegen aan uw achtertuin. U kunt ook een houten pallet toevoegen om een dagbed te maken.

De eerste stappen

Begin met het aanleggen van het tuinbed. U hebt een groot, vlak oppervlak nodig en een slang die groot genoeg is. Als u klaar bent met de schets, is het tijd om de oude slang te verwijderen. Installeer vervolgens een nieuwe slang in het midden van de slang en leg het tuinbed uit. Vergeet niet de randen te markeren met zand of bloem, zodat u niet per ongeluk in een leiding graaft.

De volgende stap is het planten van een nieuwe tuin. Als uw achtertuin vlak is, plant dan zes geranium planten en ze zullen in ongeveer twee jaar uitgroeien tot een prachtig schouwspel. Een andere essentiële stap is het maaien van het gazon. U kunt een touwtje gebruiken om de vorm van uw tuin aan te geven en vervolgens het overtollige gras met een spade wegsnijden. Dit is een eenvoudige klus, maar er komt heel wat bij kijken.

Houd rekening met de grootte en de indeling van uw tuin. Overgroeide tuinperken zijn het gemakkelijkst te herkennen in de lente, dus u moet het beste moment kiezen om ze opnieuw in te richten. Het gebruik van de juiste kleur en materiaal is belangrijk, omdat het ontwerp van uw tuin er beter uit zal zien. Naast het verven van de muren, moet u ook overwegen om een nieuw terras aan te leggen. Het is een goed idee om de stenen tegels te schilderen om te voorkomen dat ze verslechteren.

Budget 

U moet weten hoeveel werk er in het project gaat zitten. De hoeveelheid tijd en moeite die je aan het project kunt besteden, hangt af van hoeveel stappen je al hebt voltooid. Als het project ingewikkelder is, wilt u misschien een professional inhuren om het werk te doen. Anders kunt u proberen om zelf een aantal basisprincipes van tuinarchitectuur onder de knie te krijgen. U kunt ook aanbevelingen vragen aan uw buren en vrienden. Als u niet zeker bent over landschapsarchitectuur, kunt u proberen online te zoeken naar een landschapsarchitect.

Als u uw tuin wilt renoveren, kunt u het beste een professional inhuren. Hoewel dit niet altijd mogelijk is, kunt u een vlonder service inschakelen om het werk voor u te doen. Dit zal uw achtertuin een stijlvolle uitstraling geven, en u zult blij zijn dat u dat gedaan heeft! Denk bijvoorbeeld aan een mooi gebied bedekt in potdekselplanken, waar u uw nieuwe tuinset op kwijt kan.  Dus, begin vandaag nog en geniet van uw nieuwe ruimte! In slechts een paar eenvoudige stappen kunt u trots zijn op uw nieuwe terras.

Mobiele versie afsluiten