mcpiecake.nl

Waarom motorrijden fantastisch is

Scooter rijden in Bali

Toen ik 22 was ging ik twee maanden lang op reis naar Bali en naar het eiland ernaast, Lombok. Het was een van de mooiste reizen en ervaringen van mijn leven. Buiten alle feestjes, surfsessies, stranden, en Bintang biertjes ontdekte ik ook een nieuwe passie. Een passie voor motorrijden. Dit was voor mij behoorlijk onverwacht aangezien ik altijd dacht dat motorrijden een veel te gevaarlijke bezigheid was. Ik zag de aantrekkingskracht niet. Dit veranderde in Bali.

MOtor rijbewijs halen

Nu begon ik niet in Bali met motorrijden, maar iets wat in de buurt komt, namelijk de scooter. Scooter rijden is in Nederland heel anders dan in Bali. De scooters op Bali gaan veel harder en je mag er elke weg mee op. Niks is mooier dan een scootertocht met muziek in de oren door de heuvels van Bali langs het strand. Om deze reden kwam ik dus thuis en wilde verder. Dit leidde me uiteindelijk tot de keuze om in Nederland aan een cursus motorrijden te beginnen en mijn rijbewijs te halen. Er zijn vele voordelen aan het rijden van een motor.

Vrijheid

Ten eerste levert het een fantastisch gevoel van vrijheid op. Waarom is ingewikkeld uit te leggen. Wanneer mensen over een roadtrip met een auto spreken hebben ze het ook over een gevoel van vrijheid. Een gevoel van vooruit bewegen en wegrijden van alles wat vast zit. De zonsondergang in rijden. Motorrijden werkt soortgelijk maar het effect is nog veel sterker. Omdat je alleen op de motor zit ben je veel sterker verbonden met de weg en de omgeving om je heen.

Een ander mooi voordeel van motorrijden zijn de mensen die je ontmoet. Er is een broederschap tussen motorrijders en het zal dan ook niet lang duren voordat je andere mensen ontmoet die ook graag rijden. Je zult vriendschappen opbouwen voor het leven en vele trips samen met andere mensen maken.

Veiligheid voorop

Wanneer je je motorrijbewijs gaat halen is het wel belangrijk om het verantwoordelijk aan te pakken. Motors zijn fantastisch maar kunnen ook gevaarlijk zijn. Rijd altijd veilig neem een motorverzekering om je investering te beschermen en houd je aan de verkeersregels. Veel motorrijders vinden het ook fijn dat ze tijdens de file overal tussendoor kunnen rijden maar dit kan gevaarlijk zijn en ook snel schade aanbrengen aan je motor. En draag natuurlijk altijd een helm. Ook als je in een land rijd waar niemand helmen draagt zoals Indonesië. Veel rijplezier!

Exit mobile version