mcpiecake.nl

Altijd lekker in de weer

In de weer voor een rondreis Indonesië

Ik ben altijd lekker druk in de weer met van alles en nog wat. Werk, projectjes, vrienden bezoeken, mijn agenda zit zoals gewoonlijk lekker vol. Maar ik heb nu een nieuw project lopen: een rondreis Indonesië. Dit wordt een van de verste rondreis die ik ooit gemaakt heb. En dit vereist natuurlijk aardig wat voorbereiding. Wat moet ingepakt worden voor een rondreis Indonesie? Hoe lang ga ik reizen? Waar ga ik precies heen reizen? Welke plekken mag je echt niet overslaan? Omdat ik druk in de weer ben geweest met deze voorbereidingen, wilde ik andere mensen met minder tijd helpen, mochten ze deze reis ook maken. Vandaar dat ik deze blog schrijf. Alles wat ik ben tegengekomen tijdens de voorbereidingen heb ik opgeschreven, zodat jullie als lezers misschien wat tips op kunnen doen! Veel leesplezier en heel veel reisplezier naar Indonesië!

Wat doe je in je koffer voor een rondreis Indonesië?

Indonesië is natuurlijk een land van lekkere warme temperaturen. Het is er het grootste deel van het jaar ook erg vochtig. Daarom is het aan te raden om een koffer te pakken vol kleren die zowel lekker luchtig zijn als niet te erg zweten. Ook zul je minimaal 1x per dag je omkleden, dus zorg voor genoeg kleren. Een tip is om daar gewoon wat te wassen, zo sleep je niet met een te zware koffer. Wat een andere must is om mee te nemen is een camera. Het land is te prachtig om niet vast te leggen! Als je ook een onderwater-camera hebt of bijvoorbeeld een GoPro dan zou ik deze zeker meenemen! De onderwaterwereld van Indonesië is namelijk prachtig en die wil je aan je vrienden en familie in Nederland laten zien!

Wat moet je bezoeken en hoe lang moet je minimaal gaan

Om echt te kunnen genieten van het prachtige land raad ik aan om minimaal twee weken te gaan. Twee weken is echt wel de tijd die je nodig hebt om de hoogtepunten van Indonesië te ontdekken. Maar als je dan een meer-weekse rondreis Indonesie geboekt hebt, waar ga je dan in ieder geval heen? Met minimaal twee weken kun je een rondreis over de verschillende eilanden maken. Start op Sumatra, ga vervolgens naar Java en eindig op Bali of Lombok met de Gili eilanden. Wil je dit niet? Je kunt ook genoeg zien op één eiland om daar te blijven. Dan kom je ook op minder toeristische plekken. Een spectaculair avontuur is om op Java met de trein van Bandung naar Jogyakarta te gaan. Je kunt de stranden van Indonesië in ieder geval niet overslaan, en een tripje de jungle in is ook echt aan te raden!

Next Post

Previous Post

© 2019 mcpiecake.nl

Theme by Anders Norén