mcpiecake.nl

Altijd lekker in de weer

Trouwauto huren als kers op de (bruids)taart

Een trouwauto huren is als de kers op de (bruids)taart. Als klein meisje droomde ik al van een schitterende bruiloft met een prachtige man. Ik zou het direct weten als hij voor mij zou staan. Dit is de ware. Met jou wil ik door. Mijn hele leven lang. Het is zo romantisch, een bruiloft. Je belooft elkaar voor altijd trouw te zijn, in voor- en tegenspoed.

Niet iedereen gelooft in het huwelijk

Zo pro-huwelijk als ik altijd ben geweest is niet voor niets. Ik kom uit een warm gezin met ouders die sinds hun 15e bij elkaar zijn. Ze hebben nog nooit iemand anders gehad, wisten vanaf het begin dat het op deze manier goed was. Het hoefde ook niet anders. Ze vertrouwden elkaar blindelings. Vanaf dag 1. Ze zijn niet gescheiden, en na 25 jaar huwelijk nog even gelukkig als toen.

Helaas komt niet iedereen uit een voorbeeldgezin. Zo strandt 1 op de 3 huwelijken, waardoor een bruiloft ineens wordt omgekeerd naar een scheiding. Ik snap dat als je dat als kind meemaakt bij je ouders, je zelf ook niet meer gelooft in het ja-woord. Je hebt gezien dat degenen die jou gemaakt hebben – jou zijn – uit elkaar gaan. Daar zegt niemand ‘ja’ tegen.

Trouwauto huren: als je het dan toch doet…

Maar als je net zoals ik ervan droomt om te trouwen, en net zo te eindigen als mijn ouders, is een trouwauto huren één van de opties die je in overweging neemt. Een trouwauto huren is namelijk één van de aspecten van mijn droombruiloft.

Ik zit in de trouwauto met mijn vader naast me. Mijn moeder is met mijn zusjes al naar de trouwlocatie gereden, maar mijn vader is degene die mij weggeeft. Daarom hebben we een vader-dochter-momentje in de auto. Na de trouwerij zit ik weer in de auto. Dit keer met mijn man, die nog een paar minuten geleden mijn vriend was. Gelukkiger zou ik mijzelf niet kunnen prijzen. Dat is hoe ik het zie.

Trouwauto huren maakt het af

Naast de hele ceremonie, de emotie, al het eten en de jurk, is de trouwauto huren iets dat de hele dag afmaakt. Ik zie een old-timer voor me. Rood. Strak. Netjes. We maken er nog een aantal foto’s bij die ons het hele leven bij zal blijven. De foto’s die we aan onze toekomstige kinderen zullen laten zien. ‘Kijk liefjes, papa en mama gingen een trouwauto huren, dit is hem.’ Ik glimlach naar mijn man. Gezamenlijk de toekomst in.

Next Post

Previous Post

© 2024 mcpiecake.nl

Theme by Anders Norén