mcpiecake.nl

Altijd lekker in de weer

De bijzondere wereld van infrarood panelen

In de laatste jaren hebben de ontwikkelingen in de woonwereld niet stil gestaan. Zo zijn er tal van nieuwe meubels, bouwmaterialen en apparaten bijgekomen waarvan ik vaak versteld sta. Echter is er een nieuwe ontwikkeling gaande waar ik ontzettend enthousiast over ben ik dit wil ik dan ook graag delen. Ik heb infrarood panelen in mijn huis laten plaatsen omdat ik een strakkere en modernere woonkamer wilde en dit is heel goed gelukt. Omdat infrarood panelen relatief nieuw zijn en nog niet veel mensen hier vanaf weten lijkt het mij leuk hier meer over te schrijven. Zo zal ik een aantal veel voorkomende modellen en ideeën behandelen van hoe je deze in jouw eigen omgeving zou kunnen plaatsen. Ook geef ik een aantal tips en punten waar je op moet letten bij de aankoop ervan.

Infrarood panelen geschikt voor elke ruimte

Infrarood panelen geven een aangename warmte af welke vergeleken wordt met de warmte van de zon. Daarnaast zijn ze energiezuinig en stijlvol wat het tot een interessant alternatief voor cv of gas verwarming maakt. Door de verschillende modellen is er altijd wel een geschikte variant te vinden voor jouw ruimte. Denk hierbij aan de woonkamer, badkamer of slaapkamer. De infrarood panelen kunnen op verschillende manieren worden weggewerkt in de ruimte waardoor deze zelfs soms helemaal niet opvallen. Ik heb bijvoorbeeld een groot paneel in de woonkamer hangen met  een afbeelding erop waardoor dit meer lijkt op een schilderij dan een verwarming. Maar ook als je juist wel wilt dat dit paneel opvalt zijn er tal van mogelijkheden.

De werking van infrarood panelen

Een infrarood paneel geeft een hele fijne zachte warmte af aan de ruimte. Hierdoor is een kamer snel warm en daarbij merk je dus direct het effect ervan. Deze energiezuinige methode zet stroom om in warmtegolven en biedt vele mogelijkheden. In vergelijking tot de overige verwarmingsmethoden levert een infrarood paneel een hoge energiebesparing op. Natuurlijk kun je de keuze maken het hele huis met infrarood panelen te verwarmen, maar ook als bij verwarming zal deze goed bevallen. Zelf heb ik deze vorm van verwarmen dus toegepast in mijn woonkamer en ook in mijn slaapkamer. Zo kun je dus zelf bepalen waar welke verwarming wordt geplaatst en dit vind ik een groot pluspunt.

Een laatste tip die ik je zou willen geven is vooraf goed te bedenken wat je mooi vindt. Daarbij is het van belang dat je verschillende modellen vergelijkt omdat deze allemaal met een andere prijs komen. Vaak is het ook mogelijk een bepaald model in de winkel te bekijken zodat je zeker weet dat deze je bevalt.

Next Post

Previous Post

© 2024 mcpiecake.nl

Theme by Anders Norén