mcpiecake.nl

Altijd lekker in de weer

Aruba: Mijn beste vakantie ooit!

Ik heb heel wat afgereisd in mijn leven. Citytrips, backpacken, zonvakanties, noem maar op! Maar mijn allerbeste vakantie ooit was de vakantie Aruba. Ik heb mij in twee weken tijd zo goed gevoeld, dat kan geen ander gevoel evenaren. Wat er zo bijzonder is aan dit eiland, wil ik graag met je delen.

De mensen

De mensen op Aruba zijn zo ontzettend vriendelijk en gastvrij! Dit was het eerste wat mij opviel tijdens mijn vakantie op Aruba. De bevolking van ruim 110.000 mensen is een brede internationale mengeling van wellevende eilandbewoners met een prettige aard en een passie voor gastvrijheid.  De moderne Arubaan is meestal van gemengde afkomst, met Caquetio-indiaanse, Afrikaanse en Europese wortels. De uitmuntende leefomstandigheden op Aruba, het fantastische weer en de hoge mate van veiligheid blijven mensen uit de hele wereld trekken, die vreedzaam leven en werken op Aruba. Al dit merk je aan de manier hoe men met elkaar omgaat. Mensen hebben veel voor elkaar over en hebben ook respect naar de toeristen toe. Ze zijn zich bewust van de inkomsten die wij toeristen met zich meebrengen, maar daarnaast zijn ze ook oprecht geïnteresseerd! Zo stapte ik uit het vliegtuig en werd ik meteen vriendelijk begroet door een douaneambtenaar. Toen ik mijn koffer niet meteen kon vinden, werd ik aan alle kanten geholpen en heeft uiteindelijk een medepassagier mij bij mijn hotel afgezet. Ik heb aan mijn vakantie een stel vrienden overgehouden waardoor ik nu regelmatig terugkeer naar dit prachtige eiland.

Natuur en avontuur

Als je op vakantie gaat, ga je natuurlijk ook voor de natuur. Ik houd van ons kleine koude kikkerlandje, maar van hagelwitte stranden en palmbomen gaan mijn hartje zeker sneller kloppen. Waar mijn hartje ook sneller van gaat kloppen is avontuur. Van land tot zee, de afwisselende geografie van Aruba biedt talloze mogelijkheden om je zucht naar avontuur te bevredigen.

Kajakken of suppen door mangrovebossen vol mooie vogels, snorkelen bij de koraalriffen of duiken naar 1 van de vele wrakken die onder water liggen. Avontuur is overal te vinden op dit eiland. Zo kan je een jeeptocht maken of paardrijden op het stand. Als je dat nog te soft vindt, kun je ook gaan skydiven!

Al met al is Aruba het beste vakantieland ooit en raad ik jullie zeker aan om een keer te gaan kijken naar dit One Happy Island!

Next Post

Previous Post

© 2019 mcpiecake.nl

Theme by Anders Norén